KOTALAR NEDEN BİTTİ



Son zamanlarda yayınlanan ses kayıtları ve fotoğraflar, kotalı internet kullanıcılarını üzdü. Çünkü indirilen veya dinlenen ses kayıtları kotalardan hatrı sayılır derecede data götürdü. Durum böyle olunca sosyal medyada, kotaların bitmesi en çok konuşulan meselelerden biri oldu. 

17 Aralık'tan sonra çıkan ses kayıtlarından dolayı internet kullanımında 2 kat artış gözlemlendi. Video sitelerine artan ilgi ve sosyal mecrada paylaşılan fotoğraflar, hem evlerdeki hem de mobil internet kotalarını bitrdi. Ek paket satımlarının artışından dolayı, en çok servis sağlayıcıların yüzünü güldüren bu durum, kullanıcılara kabarık fatura olarak yansıdı. 

Mobil operatörlerde bu işten yüzü gülenler arasında yer alıyor. Çoğu kişi cep telefonlarında da gündemden geri kalmamak için oldukça fazla internet kullanımı yaptığı için, ay sonunda gelen yüksek faturalar bu alanda da müşterileri rahat bırakmadı. 

Kota bittikten sonra her 5 dakikalık ses kaydı, faturaya ortalama 30 kuruş olarak yansıyor. Tabi fotoğraflar ve başka videolar da hesaba katıldığında ücretler arttıkça artıyor. Güncel olayların en kolay takip edilebildiği platformlardan biri olan Twitter'da faturalara, videolar kadar olmasa da bir şekilde yansıyor. Hemen hemen 15 dakikalık Twitter kullanımında 10 kuruşluk bir fiyat artması söz konusu. Tabi 10 kuruş dedikçe ve diğer kullanım ücretleri üst üste bindiği zaman ciddi fiyatlar görülmekte. 

Sosyal ağlardan servis sağlayıcılara tepkisini dile getiren kullanıcılar için aşımı önlemenin yollarından biri kota takibi yapmak. Bunu servis sağlayıcınızın müşteri temsilcisini arayarak veya kota takibi yapan programlar ile yapabilirsiniz. Akıllı telefonlarda bulunan internet sınırlayıcılarını veya veri kullanımını ölçen programlarla da, mobilde kota aşımının önüne geçebilmeniz mümkün. 

Diğer bir çözüm ise gittiğiniz kafe ve restoranın Wİ-Fİ bağlantısı varsa şifresini istemek. Böylece istediğiniz kadar ses kaydı dinleyip, internette dolaşabilirsiniz. 
Blogger tarafından desteklenmektedir.